MENIU

Cele mai ciudate tratamente medicale din istorie! Ți se face pielea de găină

Medicina a evoluat de-a lungul timpului, însă au existat perioade în istorie în care tratamentele erau cel puțin ciudate, dacă nu chiar înfricoșătoare.

Acestea sunt cele mai ciudate tratamente medicale din istorie, potrivit www.arzigazu.ro:

1. Pâinea mucegăită

În perioada Egiptului Antic, pâinea mucegăită era folosită pentru dezinfectarea tăieturilor.

2. Flatus într-un borcan

În Evul Mediu, în timpul “Morții Negre” (una dintre cele mai violente pandemii din istorie), unii doctori încurajau populația să își păstreze flatusurile într-un borcan și să inspie de fiecare dată când treceau pe lângă o persoană bolnavă.

3. Cremă din șoareci morți

În Egiptul Antic, persoanele care aveau dureri de dinți erau tratate cu o cremă făcută din șoareci morți și alte ingrediente, care era aplicată pe dintele bolnavului.

4. Excremente de crocodil

În perioada Egiptului Antic, cei care doreau să facă sex, dar nu voiau să aibă copii, foloseau exremente de crocodil pe post de contraceptiv.

5. Pudră cu ingrediente neobișnuite

Acesta este, poate, unul dintre cele mai ciudate tratamente din această listă. În secolul XVII, rănile provocate e săbii erau tratate cu o pudră produsă din râme, creier de porc, rugină și cadavre mumificate.

6. Arsenic

Deși în prezent știm că este otravă, arsenicul era un ingredient popular în medicina chinezească, fiind folosit pentru a trata malaria. De asemenea, femeile din epoca Victoriană îl foloseau sub formă unui produs cosmetic.

7. Țigările

Înainte de a se descoperi efectele nocive ale fumatului, țigările erau promovate drept un tratament eficient împotriva cancerului.

8. Heroina

În anii 1800, heroina era promovată ca fiind un remediu pentru tuse, răceli și dureri.

9. Mercurul

Până la începutul secolului XX, mercurul era folosit pentru a trata sifilisul. Printre efectele secundare se regăseau pierderea dinților, ulcierele și leziunile neurologie severe.

10. Siropul liniștitor al doamnei Winslow

Foarte popular în SUA secolului XIX, acest sirop era folosit pentru a ajuta bebelușii să treacă cu bine de procesul de creștere a dinților. Principala problemă a acestui tratament era că ingredientele principale ale siropului era morfina și alcoolul. Lesne de înțeles, siropul a fost retras de pe piață în anii 1930.

Mai multe articole despre:
medicină tratament medicamente