MENIU

Cele mai bune siropuri pentru tuse, preparate în casă

Siropuri de tuse naturale

Când sistemul imunitar este scăzut, te poți îmbolnăvi cu ușurință, iar perioada de refacere poate fi mai lungă decât în mod obișnuit. Însă, terapia cu siropuri din plante te ajută să scapi mai repede de neplăcerile cauzate de vremea rea.

Obținute din plante, prin macerare sau fierbere, siropurile sunt extrem de benefice pentru organism când luptă împotriva răcelii sau a unor infecții respiratorii, cât și în perioada de creștere a rezistenței.

Sirop de ciuboțica-cucului

Planta conține substanțe active cu acțiune expectorantă și de fluidizare a secrețiilor bronșice, fiind de ajutor în bronșite, dar și în răceli, grație conținutului mare de vitamina C și minerale, precum potasiu și calciu. Siropul se prepară astfel: rădăcina uscată de ciuboțica-cucului se macină fin cu ajutorul unei rășnițe de cafea, după care se toarnă într-un borcan până când se umple o treime, iar restul se completează cu miere polifloră. Compoziția se amestecă bine în fiecare zi, timp de 4 săptămâni, după care poate fi folosit.  Siropul obținut se păstrează la frigider. Se iau 2 linguri ca atare sau în ceai expectorant, de 2-3 ori pe zi.   

Descoperă ce alte siropuri combat tusea, pe clickpentrufemei.ro.

Mai multe articole despre:
sănătate sirop de tuse sirop de tuse natural