MENIU

Cele mai bune măști naturale pentru un ten sănătos pe timp de caniculă - Tratamentul corect contra arsurilor solare

Măștile de față sunt cea mai bună soluție pentru hidratarea și îngrijirea tenului, mai ales în timpul unei veri caniculare.

 

Este foarte important ca în timpul ano­­timpului cald, și mai ales pe timp de caniculă, să ai grijă de tenul tău.

Aplicarea de măști este crucială în fiecare săptămână pentru a menține hidratarea corectă a tenului.

Este bine să aplici o mască naturală o dată pe săptă­mână, cu pro­duse proas­pete. Se lasă să acționeze circa 20 de mi­nute.

 

Care sunt cele mai bune MĂȘTI pentru față pe timpul verii

 

* Mască excelentă pentru re­­ge­­nerare: 1 ou de prepeliță, o linguriță miere polifloră, drojdie de bere (cât o nucă), câteva fire de pă­trunjel tocat.

* Mască de morcovi: un mor­cov dat pe răzătoare, un gălbenuș, 2-3 pică­turi de ulei de măsline, 2 pică­turi de lămâie, 10-15 granule de po­len.

* Mască de măr: se ra­de un măr și se acoperă cu lapte dulce, se pune la foc mic, când clo­­cotește se dă la o parte și se freacă cu 2-3 pi­cături de ulei + 2-3 pică­turi mie­re de salcâm.

* Mască de cartof: se ames­tecă un cartof fiert cu o lingură de lapte fier­binte + 1 gălbenuș + 1 fiolă cu colagen și lăptișor de matcă.

* Mască pentru ten iritat: un albuș bătut spumă, 2 lingurițe miere de Tei, 2 lin­guri făină de orz, la sfârșit se aplică și se lasă să acționeze 30 de minute.

* Mască după expu­nere la soare: 3-4 linguri de smântână, un gălbenuș, o linguriță zeamă de cas­travete, 2-3 pică­turi de miere de Tei.

* Mască pentru combaterea coșu­rilor: se rade o ridiche neagră, se stoar­ce printr-un tifon și se face un piure care se aplică încălzit pe obraz. După 20 de minute se îndepărtează și se tampo­nea­ză obrazul cu zeama ră­masă de la ri­diche, care va rămâne pe față 10 minu­te; se spală apoi tenul cu apă și bicar­bonat.

 

MĂȘTI de față împotriva arsurilor solare

 

1. Zeamă proaspătă de castraveți se amestecă cu cartof crud ras – se unge obrazul sau zona afectată, se ține 10 minute, apoi se repetă la o oră.

2. Se aplică felii de castra­vete proas­păt 20 de minute.

3. Se aplică iaurt în amestec cu 5 pică­turi de miere de Tei.

 

Sursa: formula-as.ro