MENIU

Cele mai bune 4 CIORBE tămăduitoare pentru iarnă. Numărul 3 e o adevărată MINUNE!

Cele mai bune 4 CIORBE tămăduitoare pentru iarna. Numărul 3 e o adevărată MINUNE!

Supele şi ciorbele calde te încălzesc când afară e frig, dar te şi vindecă atunci când eşti răcit. Dar asta nu e tot. Iată ce nu ştii despre cele mai cunoscute mâncăruri din bucătăria noastră.

1.Supa de pui
…calmează tusea. Nu degeaba îţi dădea bunica să mănânci o farfurie de supă de pui atunci când erai răcit sau aveai gripă.

Cercetătorii au descoperit că atunci când este fiartă, carnea de pui eliberează în supă o substanţă numită cisteină. Această substanţă are efect antiinflamator şi este folosită în medicamentele pentru afecţiunile respiratorii.

…îţi desfundă nasul. Dacă vrei ca supa să aibă şi un efect descongestionant, adaugă-i şi ceapă, usturoi şi ardei iute.

După ce ai mâncat-o, ardeiul iute îţi va pune sângele în mişcare şi vei simţi cum vei respira mult mai bine. Iar usturoiul este recunoscut ca fiind un antibiotic natural. Aşa că de ce să nu profiţi de aceste medicamente din natură?

2.Ciorba de sfeclă
…cel mai bun energizant. Astenia de toamnă te face de multe ori să te simţi adormit şi fără energie, aşa că o ciorbă gustoasă cu sfeclă ar fi minunată.

Combinaţia de vitamine şi de minerale din sfeclă normalizează nivelul glicemiei şi îţi dă un puseu de energie după masa de prânz.

3.Borşul de fasole
…te fereşte de infecţii. Fasolea boabe este un redutabil remediu împotriva bacteriilor de sezon.

Când este fiartă, fasolea boabe eliberează o substanţă numită lisină, care are efect antiseptic şi stimulează producerea anticorpilor. Iar dacă o mănânci cu o ceapă alături, bacteriile şi virusurile te vor ocoli.

4.Supa de usturoi
Supa de usturoi poate fi consumata ca solutie pentru prevenirea si combaterea simptomelor si in caz de hipertensiune arteriala si pentru cei care sufera de arteroscleroza si care au probleme de circulatie. Miraculoasa supa de usturoi este utila si in afectiunile articulare, mai ales daca sursa lor o reprezinta infectiile.

Sursa: frunza-verde.ro