MENIU

Cel puţin 18 morţi şi 18 dispăruţi în inundaţiile din nord-estul Chinei

Cel puţin 18 morţi şi 18 dispăruţi în inundaţiile din nord-estul Chinei

Inundaţiile din nord-estul Chinei s-au soldat cu 18 morţi şi 18 dispăruţi, informează luni agenţia Xinhua. 

Centrul şi estul provinciei Jilin au fost afectate de ploi torenţiale joi şi vineri, ceea ce a constrâns peste 110.000 de persoane să părăsească oraşul Jilin, a indicat Xinhua, adăugând că guvernul a desfăşurat la faţa locului 32.000 de membri ai serviciilor de salvare. 

China a fost lovită de la începutul verii de mai multe inundaţii catastrofale, care s-au soldat cu zeci de morţi şi sute de mii de strămutaţi. 

Peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţii şi alunecări de teren de la sfârşitul lui iunie în provincia Hunan, în centrul Chinei. Ploile torenţiale care au căzut în regiune au provocat şi strămutarea a 1,6 milioane de locuitori din această provincie. 

Şi alte regiuni ale Chinei au fost însă lovite de inundaţii. La sfârşitul lui iunie, cel puţin zece persoane au fost ucise şi 73 date dispărute după ce un sat din provincia Sichuan a fost îngropat de o alunecare de teren.

În provincia Guangxi (sud), circa 20 de locuitori au murit sau au fost daţi dispăruţi după inundaţii care au distrus mii de locuinţe.

Sursa: agerpres.ro

Mai multe articole despre:
China inundaţii