MENIU

Cel mai violent taifun din ultimul deceniu a lovit China. Autoritățile, în alertă - VIDEO

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Cel mai violent taifun a lovit China. Toate zborurile către cele două aeroporturi internaționale ale celui mai mare oraș din China au fost anulate, în timp ce Shanghai se pregătește pentru taifunul Muifa. A fost emis un cod roșu și sunt așteptate vânturi de până la 172 de kilometri pe oră și valuri de până la 5 metri. 

Taifunul Muifa este cel de-al 12-lea ciclon care loveşte China continentală anul acesta, iar autorităţile se aşteaptă să fie cel mai puternic de până acum. Sute de zboruri au fost deja amânate, în timp ce zonele de coastă se pregătesc de furtună.

Și traficul feroviar a fost întrerupt, iar activitatea a două dintre cele mai mari porturi din lume a fost suspendată. Aproximativ 7.400 de nave comerciale au căutat adăpost în porturi. De asemenea, într-un oraş aflat la sud de Shanghai, școlile au fost închise.

Specialiștii chinezi spun că taifunul Muifa ar putea fi cel mai puternic ciclon din ultimul deceniu. Meteorologii susţin că taifunul s-a format din cauza vremii neobişnuit de calde din acest an şi a temperaturilor ridicate din Marea Chinei de Est. 

Mai multe articole despre:
taifun china