MENIU

Cel mai simplu mod în care poţi curăţa oalele arse. Vor arăta ca atunci când le-ai cumpărat

Cel mai simplu mod în care poţi curăţa oalele arse. Vor arăta ca atunci când le-ai cumpărat

Toată lumea a avut cel puţin o dată în viaţă parte de o experienţă culinară dezastruoasă în urma căreia şi mâncarea şi oală în care a fost gătită s-au ars. A curată o astfel de oală nu e uşor, dar cu aceste ingrediente naturale, vasul va arată că nou. Iată câteva trucuri simple pentru curăţarea oalelor arse:

1. Oţet şi bicarbonat

Toarnă în oală apă în care ai adăugat o ceaşcă cu oţet. Cantitatea finală trebuie să acopere arsură. Pune vasul pe foc şi lasă lichidul să fiarbă. După ce a dat în clocot, stinge flacăra şi adaugă 2-3 linguriţe cu bicarbonat de sodiu. Amestecă bine şi lasă să acţioneze 10 minute. Aruncă lichidul, apoi freacă oală cu un burete abraziv. Dacă arsură se ia greu, presară nişte bicarbonat pe burete şi continuă să freci. În curând petele vor dispărea.

2. Lămâie cu bicarbonat

Sucul de lămâie este acid şi va dizolvă repede murdăria. Stoarce în oală arsă sucul de la două lămâi şi lasă-l să acţioneze 5-10 minute, în funcţie de cât de mare este zona de murdărie. Adaugă apoi 2 linguri de bicarbonat şi freacă zonele arse cu un burete abraziv. Evita spălătorul de sârmă pentru că poţi zgâria oală.

3. Sare de bucătărie

Textura să grunjoasă te ajută să înlături arsură. Pune în oală 2 linguri de sare şi oţet de mere cât să formezi o pastă. Ia un burete abraziv şi cu această pastă freacă suprafeţele arse.

4. Cenuşă

Adaugă în oală arsă nişte cenuşă şi apă şi pune vasul la fiert. După ce s-a răcit, freacă bine cu un burete. Dacă este nevoie, repetă procedeul.

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
trucuri oale arse cum cureţi oalele