MENIU

Cel mai popular, dar şi cel mai absurd joc pentru mobil

Make It Rain:  The Love of Money e cea mai populară aplicație în Play Store și în AppStore. De ce? Am decis să o testăm și să vedem de ce a cucerit atât de tare publicul.

Make it Rain e o aplicație care mi-a atras atenția prin faptul că era pe primul loc în Play Store pe Google. De ce oare? Aplicația e îngrozitor de simplă. Aveți niște bani și trebuie să dați cu degetul pe ecran pentru a scoate bancnotele din pachet. Știți cum face un manelist la o nuntă? Ei, cam asta e mișcarea pe care trebuie să o faceți în Make it Rain.

În plus, din partea superioară a ecranului curg bani. Și în timp ce dați cu degetul pe ecran, trebuie să scoateți cât mai mulți bani din pachet și să-i adăugați în găleți. Cu ajutorul lor puteți să vă cumpărați influență, proprietăți și afaceri.
De ce e Make it Rain popular?

Jocul nu e atât de complex pe cât pare atunci când e descris, deoarece când adunați destui bani, doar cumpărați un lobbyist din zona politică și mergeți mai departe. Dă dependență pentru că vrei să faci din ce în ce mai mulți bani și arată cam cât de avari suntem uneori. Nu avem bani reali, dar iată, putem să ne jucăm cu niște bani virtuali.

Descrierea jocului spune totul “So swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe, swipe your way to glory”. Cam așa e.

Potrivit “NY Times”, dar și creatorilor jocului, Make it Rain e Lupul de pe Wall Street al jocurilor mobile, fiind o expresie despre cât de seducător poate fi să faci bani fără dificultate și să cumperi politicieni și influență. Jocul este o satiră care spune că cea mai bună metodă prin care să câștigi este să nu joci. Nu trebuie să cumperi des, autnci când ai bani, ci să aștepți și să strângi mai mult. În Make it Rain, lucrurile scumpe aduc sume importante de bani înapoi și merită să le așteptați în timp ce dați swipe pe ecran.

Make it Rain e noul Flappy Bird și face 50.000 de dolari pe zi, potrivit Space Inch. Studioul a cheltuit 10.000 de dolari pentru a-l crea și 1.000 de dolari pentru marketing. Pentru a ajunge pe locul 1 în magazinele de aplicații, jocul a fost descărcat de peste 200.000 de ori într-o zi.

Make it Rain e expresia jocurilor populare de pe dispozitivele mobile. E anul jocurilor absurde, obsesive și care par că nu ne pun la mari eforturi. Flappy Bird a fost primul exemplu, acum e Make it Rain. Iar în zilele următoare vă vom mai arăta câteva jocuri care ne-au plăcut pe dispozitivele mobile.
Ce credem noi despre Make it Rain?

La fel ca la Flappy Bird, Make it Rain e un titlu aproape absurd, care nu ar fi avut cum să ajungă pe primul loc într-o lume normală. Dar e expresia absurdității căutate pe jocurile mobile. Flappy Bird un avea nimic special, în afară de faptul că era destul de greu cât să te provoace, iar curând a devenit o provocare națională să postezi scorul cel mai mare pe rețelele sociale. De asemenea, nu dura foarte mult. Ca să ajungi la un scor mare, nu dura mult. Dar de cele mai multe ori sesiunile erau foarte scurte. Citeste mai mult pe playtech.ro.