MENIU

Șeicii de la stat: cel mai mare salariu de bugetar întrece orice imaginație

Premierul ţării câştigă de 17 ori mai puţin decât preşedintele băncii de stat Eximbank, de 12 ori mai puţin decât prim-vicepreşedintele CEC Bank şi de şapte ori mai puţin decât şefii com­paniilor de stat Tarom şi Transgaz, arată datele centralizate de ZF din declaraţiile de avere completate de persoanele care ocupă aceste funcţii.

„Nu-i normal ca preşedintele ţării, primul-mi­nistru (...) să câştige mai puţin decât cine ştie ce angajat dintr-o instituţie militarizată sau dintr-o companie de stat", a spus ieri premierul Victor Ponta, subliniind din nou anomaliile din sala­ri­zarea din sistemul de stat. Acesta a mai precizat că după adoptarea noului Cod fiscal şi a Codului de procedură fiscală marele proiect al Guvernului va fi o nouă lege a salarizării în sistemul bugetar.

Potrivit datelor zf.ro, președintele Eximbank are un venit lunar de 104.000 lei, prin-vicepreședintele CEC Bank câștigă 76.000 lei lunar, iar Guvernatorul BNR 61-66.000 lei. Șeful Romgaz are un venit lunar de 55.000 lei, în timp ce directorii TAROM și Trangaz ajung la venituri lunare de 44.000 lei. Lista completă aici

Mai multe articole despre:
venituri salarii companii de stat salarii la stat