MENIU

Cel mai mare recuperator de datorii din lume: romanii și grecii, cei mai afectați de criza COVID

consum

Bunăstarea financiară a românilor și grecilor este cea mai afectată de criza economică provocată de pandemia de coronavirus, arată un studiu realizat de o companie suedeză de recuperat datorii.

Studiul Intrum, realizat în luna mai în 24 de ţări, în rândul a 4.800 de participanţi, a analizat securitatea financiară a consumatorilor europeni. Aproape jumătate dintre repondenţi au spus că în prezent bunăstarea lor financiară a scăzut faţă de acum şase luni, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.  Cel mai puțin afectați sunt chiar scandinavii.

O treime dintre cei intervievaţi se aşteaptă ca bunăstarea lor financiară să scadă şi mai mult în următoarele şase luni şi doar 23% din repondenţi cred că situaţia se va îmbunătăţi, .

O treime dintre respondenţi spun că "şi-au sporit economiile şi/sau au devenit mai atenţi cu cheltuielile".

Conform studiului, 54% din repondenţi au observat o scădere a venitului gospodăriei, ca rezultat al epidemiei, aproape 40% spun că economisesc pentru viitor sume semnificativ mai mici decât înainte de Covid-19, iar unul din cinci consumatori a fost nevoit să facă mai multe datorii pentru a-şi acoperi cheltuielile zilnice, ca rezultat direct al pandemiei.

Intrum AB, compania care a comandat stiudiul, este liderul industriei de credit management şi colectare de creanţe.

Mai multe articole despre:
consum virus covid romania grecia somaj