MENIU

VIDEO/ Cel mai mare Centru pentru refugiați din Europa, deschis la Timișoara

Cel mai mare Centru pentru refugiați din Europa, deschis la Timișoara

Cel mai mare centru pentru refugiați a fost deschis la Timișoara. Aici pot fi cazați 200 de oameni ce ajung la noi în țară și au nevoie de protecție. Clădirea a fost construită cu fonduri europene și este dotată cu dormitoare, băi, bucătării și chiar o grădiniță, relatează Realitatea PLUS.

Mii de migranți ajung anual în România, cei mai mulți dintre ei pe la granița de vest a țării. Sunt oameni sărmani care fug din calea războaielor sau de greutățile din zonele în care locuiau. Acum, un centru cu 200 de locuri a fost amenajat special pentru aceste persoane în Timișoara. Oamenii sunt ținuți aici până când pot pleca mai departe sau se pot integra în România.

"Pe fiecare nivel in parte avem cate 100 de locuri de cazare. Sunt si camere unde vor locui mama cu copilul. Avem inclusiv o gradinita unde se desfasoara activitati cu copiii minori, o ona de servit masa cu bucatarie mare", a afirmat Florin Medrega, inspector general al Inspectoratului General pentru Migranti din cadrul MAI.

Autoritățile spun că este cel mai mare centru operațional de acest fel din lume.

"In prezent avem cazate 16 persoane... ate 22 de persoane urmeaza sa vina", a mai spus reprezentantul MAI.

"Sunt peroane din Eritreea, Siria, Sudan .... care au nevoie de protectie internationala", a afirmat Elena Baluta, reprezentant al Centrului de Tranzit in regim de urgenta Timisoara.

Centrul operațional pentru refugiați a fost amenajat integral din fonduri europene.

Mai multe articole despre: