MENIU

Cel mai longeviv medic din lume dezvăluie cele mai puternice secrete anti-îmbătrânire

Medicul japonez Shigeaki Hinohara sfătuiește pe oameni cum să trăiască o viață lungă și fericită. Află care este rețeta longevității și a sănătății!

Dr. Shigeaki Hinohara a fost cel mai longeviv medic practicant din lume, încetând din viață la venerabila vârstă de 105 ani. Acesta era de părere că energia vine din starea de bine, nu din a mânca și a dormi mult, de aceea de fiecare dată prima regulă este să nu îți obișnuiești corpul să aibe reguli fixe, deoarece el va deveni stresat.

De asemenea, specialistul a dezvăluit ceea ce a mâncat el în tot acest timp. "Eu, la micul dejun beau o ceașcă de cafea, un pahar cu lapte și un suc de portocale, la care adaug o lingură de ulei de măsline. Uleiul de măsline este foarte bun pentru artere și îmi menține pielea sănătoasă. Masa de prânz constă din lapte și câteva fursecuri sau nimic, dacă sunt prea ocupat cu munca. La cină mănânc legume cu puțin pește și orez, iar de două ori pe săptămână mănânc câte 100 de grame de carne slabă”.

Conform kilocalorii.ro, medicul mereu își planifica activitățile în fiecare zi pentru a avea timp să se șă distreze, dar să se și relaxeze după o zi grea de muncă. De asemenea, acesta spunea că este necesar să împărtășești cu alții ceea ce ști, să fii voluntar, să urci sau să cobori zilnic pe scări. Mai mult decât atât, medicul spunea că distracția este cea mai bună cale să uiți de orice durere.