MENIU

Cel mai bun remediu pentru anxietate

Cel mai bun remediu pentru anxietate

Există multe probleme cărora trebuie să le facem faţă de-a lungul vieţii, dar cea mai comună este anxietatea. De fapt, tot timpul ne facem griji în privinţa vreunui lucru, dar din fericire, una dintre soluţii vine de la medicina antică chineză, care lucrează cu rezervele de energie ale corpului. Aceasta este o metodă naturală, care ajută atât în probleme de ordin psihic cât şi fizic.

Orice poate stăpâni principiile de bază ale acupuncturii, pentru a se autovindeca de o serie de probleme. Pentru cei care suferă de stres, anxietate şi tensiune, această tehnică este ideală, deoarece foloseşte cele 7 puncte care funcţionează în cazul depresiei, stresului, anxietăţii şi ajută o persoană să doarmă bine noaptea. 

Numele punctului de presiune este "Shen Men" în chineză şi înseamnă "poarta sufletului", ceea ce arată că îţi poate calma sulfetul zbuciumat într-o clipită. De fapt, dacă este folosit corect, poate chiar să binedispună pe cineva care este deprimat. Este o tehnică bună pentru îmbunătăţirea stării emoţionale, dar şi pentru înlăturarea stării de greaţă. Punctul "Shen Men" se găseşte în josul palmei, pe încheietură.  

Ceea ce vei găsi interesant la acupunctură şi presopunctură este localizarea punctelor cheie, care se găsesc de-a lungul meridianelor care strâng energia. Meridianele permit fluxului de energie să circule prin organism. Cele 7 puncte importante în presopunctură se găsesc atâta timp cât ţii palma în sus şi sunt chiar pe încheietură. Vei simţi lângă tendon o gaură şi acela este unul dintre punctele sensibile. Poţi folosi degetul arătător sau pe cel mare pentru a aplica presiune de-a lungul osului şi să menţii timp de 30 de secunde, până la 3 minute. În timp ce aplici presiune, respiră adânc şi lasă-ţi mintea să se elibereze. Poţi stimula acest punct şi prin masarea lui lentă. Cei care lucrează cu publicul vor vedea cât este de reaxant şi cum îţi lipezeşte mintea. Punctul este de asemenea legat de limbă, deci te va ajuta să comunici mai bine şi să îţi exprimi sincer sentimentele.  

Foarte multă lume foloseşte punctele de presopunctură pentru a se calma, mai ales că este posibilă aplicarea presiunii la ambele mâini, lucru care garantează un somn bun. Deşi sunt mai multe puncte pe întreg corpul, acesta este cel mai eficient pentru începători.

Sursa: feminis.ro

Mai multe articole despre:
remediu anxietate