MENIU

Cei 2 bărbați și 2 copii dați dispăruți după ce au căzut din barcă NU au fost găsiți - FILMUL tragediei de pe Mureș

Cele patru persoane date dispărute după tragedia de pe râul Mureș nu au fost găsite. Scafandrii au oprit căutările luni seară în zona Periam Port.

Cele patru persoane dispărute după ce o barcă s-a răsturnat în râul Mureş duminică seara, în zona Periam Port, nu au fost găsite în timpul operaţiunilor de căutare desfăşurate luni. Scafandrii s-au retras la bază în cursul serii de luni. Misiunea de căutare va fi continuată la suprafaţa apei şi în cursul nopţii de luni spre marți, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş.

O barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat duminică în Mureș, în zona Periam Port. Proprietarul bărcii a supraîncărcat ambarcațiunea încercând să treacă 11 persoane peste râul Mureș duminică, în condițiile în care nimeni nu purta vestă de salvare. La scurt timp de la pornirea de la mal, la aproximativ 2-3 metri de mal, barca s-a scufundat sub greutatea persoanelor îmbarcate. Un copil de 3 ani a murit înecat, iar doi tineri de 29 și 31 de ani și doi copii de 7 și 11 ani au dispărut în apele râului Mureș. 

Primele cercetări au arătat că bărbatul care a încercat să-i treacă peste Mureș nu deţine permis de barcă, iar ambarcațiunea nu era înmatriculată, în plus se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cursul nopții de duminică spre luni, acesta a fost reținut, fiind acuzat de ucidere din culpă.

Până luni seară, cele patru persoane dispărute (cei 2 copii şi 2 adulţi) nu au fost găsite. Începând cu ora 19,00, echipajele de scafandri s-au retras la bază. Trei echipe de căutare-salvare din cadrul ISU TIMIŞ şi încă trei echipe din cadrul ISU ARAD vor continua misiunea la suprafaţă pe tot parcursul nopţii. Căutările vor fi reluate mâine dimineaţă (marţi), în jurul orei 8,00, cu forţe şi mijloace din fiecare subunitate de intervenţie", precizează informarea ISU Timiş, potrivit agerpres.ro.

La operaţiunile de căutare desfăşurate în cursul zilei de luni au participat 24 de pompieri timişeni cu o autospecială de serviciu, şase autospeciale de primă intervenţie şi comandă, un microbuz, nouă bărci, o ambulanţă SMURD şi un echipaj cu patru scafandri. De asemenea, cincisprezece pompieri arădeni au participat cu patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă, patru bărci şi un echipaj SMURD.

FILMUL TRAGEDIEI DE PE MUREȘ - UN COPIL A MURIT, 2 COPII și 2 ADULȚI, DAȚI DISPĂRUȚI

DUMINICĂ, 30 aprilie, în viață pe malul Mureșului din județul Arad

Trei familii din comuna Semlac, cinci părinţi şi şase copii, toți fiind rude, și-au petrecut ziua de duminică, 30 aprilile, la iarbă verde. L-au sărbătorit pe Robert, care tocmai a împlinit 11 ani. Părinţii lui se întorseseră din Germania de câteva zile. Au făcut grătar pe malul drept al râului Mureş, din judeţul Arad.

DUMINICĂ, 30 aprilie, seara, tragedie până unii dintre ei au ajuns pe malul Mureșului din județul Timiș

Cele trei familii au vrut să încheie seara la o terasă, pe malul celălalt al Mureșului, în judeţul Timiş, în Portul Periam. S-au gândit să traverseze apele învolburate ale Mureșului.

Pe înserat s-au urcat într-o barcă din lemn, cu motor, condusă de un bărbat de 33 de ani.

Astfel s-au urcat 12 adulţi şi 6 copii, fără veste, într-o barcă, pentru o jumătate de kilometru, până pe malul celălalt al Mureșului.

DUMINICĂ, 30 aprilie, noaptea, momentul fatal pe Mureș, înainte de a ajunge pe malul din județul Timiș

Nu au mai reușit să ajungă. La 2-3 metri de mal, curenţii puternici ai Mureșului au răsturnat barca. Toți cei 12 au căzut în apa rece și au început să strige după ajutor.

Câțiva s-au agățat de crengi și au început să țipe după ajutor, povestesc localnicii. Aceștia au sărit să-i ajute.

Un băiat de 3-4 ani s-a stins sub privirile mamei sale. A fost găsit în apă la 150 de metri de mamă. Salvatoru la încercat să-l readucă la viață dar era deja în stop cardio-respirator. Medicii l-au resuscitat aproape o oră, iar pulsul era tot mai slab. Abia au reușit să o salveze pe mama lui.

Doar șapte oameni au fost salvați până luni seară. Cei patru dați dispăruți sunt un tată şi cei doi copii ai săi, din Nădlac, și tatăl vitreg al copilului care a murit, care e din Arad. Copiii sunt băiatul sărbătorit care abia a implinit 11 ani - Robert și sora sa, de 7 ani - Maria.

Mai multe articole despre: