MENIU

Cei din linia întâi, GRAV afectați de epidemia de coronavirus. Câți medici au murit din cauza COVID-19

Cadre medicale infectate cu noul coronavirus Foto: Pixabay.com

Situație alarmantă în sistemul medical! Peste 3.300 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus de la începutul epidemiei din România, în februarie, până luni, 13 iulie, potrivit Realitatea PLUS.

 

Până luni, 13 iulie, au fost raportate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 573 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Astfel că 10 la sută din numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus sunt cadre medicale.

În total, peste 3.300 de persoane din sistemul sanitar au fost confirmate cu COVID-19. Calculele sunt făcute de asociațiile din sănătate.

Cea mai îngrijorătoare situație este în județele Botoșani, Suceava, Galați sau Vrancea, potrivit Realitatea PLUS.    

Cadre medicale infectate - peste 3.300

- 483 de medici;

- 1.455 de asistente;

- 57 de ambulanțieri, iar restul, adică mai puțin de jumătate fac parte din personalul auxiliar din unitățile medicale.

De la începutul epidemiei până luni, 13 iulie, au murit 23 de cadre medicale din cauza COVID-19.

Primul caz de deces în rândul personalului medical a fost cel al unui ambulanțier de 53 de ani, de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava, în 7 aprilie 2020.

Ultimul caz de deces este al unei asistente medicale de 49 de ani din Sibiu. Este primul caz din acest oraș. Asistenta lucra la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, la Secția Nefrologie, și era internată la Terapie Intensivă.