MENIU

Cei 77 de pompieri români au ajuns la incendiile din Franța

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Cei 77 de pompieri români cu 17 mijloace de intervenție au ajuns în Franța, ca să ajute la stingerea incendiilor. Forțele românești au plecat seara trecută cu două avioane NATO. Peste 1.000 de pompieri se luptă cu un incendiu, care a distrus deja aproape 7.000 de hectare de pădure. Președintele Macron a mulțumit României pentru ajutor. Iar în Thassos, pompierii fac în continuare eforturi intense, pentru a stăpâni incendiul uriaș izbucnit miercuri noaptea. Armata s-a alăturat echipelor de salvare. 

Situația din Franța este atât de gravă încât 77 de pompieri români, cu două avioane NATO, au fost trimiși în orașul Bordeaux să le dea o mână de ajutor salvatorilor francezi. Peste 1.000 de pompieri se luptă cu un incendiu „monstru”, care a distrus deja aproape 7.000 de hectare de pădure, mai multe case și a dus la evacuarea a 10.000 de persoane.

Flăcările s-au aprins, din nou, și în regiunea Gironde din sud-vestul tarii, care cu o lună în urmă a fost mistuită de incendii. 6.000 de hectare de pădure de pin au fost grav afectate și peste 6.000 de oameni au fost evacuați de autorități din localitățile din apropierea catastrofei. De asemenea, oamenii legii au închis și o autostradă din apropiere, din cauza fumului negru și dens care scădea vizibilitatea.

Echipe de pompieri din Germania, Polonia, Austria şi România au fost trimise sau urmează să fie trimise pentru a ajuta pompierii francezi.

De asemenea, se fac în continuare eforturi imense pentru a stăpâni incendiul din Thassos izbucnit miercuri noaptea. Mai multe echipaje de pompieri încearcă să stingă focul, ajutați acum și de Armată. Mai mulți voluntari au vrut să ajute la lichidarea focurilor, iar câțiva dintre aceștia au fost răniți. Thassos este o insulă preferată de majoritatea românilor care își petrec concediile în Grecia.

Imagini uluitoare au fost surprinse și în Los Angeles. O tornadă de foc s-a format în timpul unui incendiu. Potrivit pompierilor, fenomenul unic s-a produs în urma arderii vegetației uscate din cauza temperaturilor ridicate, combinată cu vânturile puternice.

Mai multe articole despre:
pompieri romani incendii franta