MENIU

Ceaiul verde, mai sănătos decât cafeaua. Cum să-l bei ca să reduci colesterolul și să slăbești

Ce ar fi dimineţile fără o gură de cafea? Această licoare este una dintre cele mai apreciate din lume, dar atentie, dă dependenţă! În China, Alexandra Păcuraru a consumat mult ceai verde, variantă mai sănătoasă a cafelei. 

Ceaiul verde este mai sanatos comparativ cu aromata cafea! Două căni de ceai verde pe zi ne oferă o cantitate mai mare de substanţe antioxidante şi ne energizează pe o perioadă mai lungă.

Este ceea ce a aflat Alexandra de la specialiştii chinezi în timpul unei vizite în Shanghai, la un curs de radio-TV. Dacă vrem să combatem moleşeala de după-amiază şi să rămânem productivi întreaga zi, este deci, indicat să bem ceai verde, mai ales că are mai puţini stimulenţi nocivi decât cafeaua.

Ceaiul verde se consumă de mii de ani şi a fost descoperit în China. Poporul chinez avea mare încredere în proprietăţile lui curative şi nu s-a înşelat. Si astăzi, este considerat un izvor natural de sănătate şi frumuseţe. Consumul de ceai verde are efect calmant asupra sistemului nervos, favorizează reducerea tensiunii arteriale si îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

Ceaiul verde contribuie şi la irigaţia sanguină la nivelul tegumentelor şi previne apariţia cariilor datorită aportului de fluor. Alexandra a mai aflat că ceaiul verde este indicat si în curele de slăbire şi de minţinere a siluetei. Medicii din întreaga lume spun că este bautura care reduce riscul de accident cerebral vascular, care diminuează nivelul de colesterol rău, LDL, şi care opreşte evoluţia celulelor canceroase.

Există o condiţie: sa fie consumat în mod regulat! Ceaiul verde distruge şi bacteriile care proavocă intoxicaţii alimentare, permite reducerea nivelului de zahăr din sange şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Aceeaşi licoare este indicată pentru ameliorarea depresiei, este un adjuvant în afecţiunile cardiovasculare şi asigură o buna funcţionare a ficatului şi a rinichilor. Acest tip de ceai menţine şi un ritm cardiac constant şi previne apariţia infecţiilor respiratorii şi digestive.

Alexandra vine şi cu o atenţionare în cazul ceaiului verde! Persoanele hipertensive, cardiacii şi bolnavii aflaţi sub medicaţie psihotropă au nevoie de acordul medicului. La fel si persoanele cu tulburări de somn, mai ales după ora 17. Copiilor sub 12 ani li se pot administra doar cantităţi foarte mici de ceai verde, eventual în amestec cu alte plante. Pentru un păr strălucitor şi puternic in timp scurt, apelaţi tot la ceaiul verde, ne mai spune Alexandra!

Aceasta băutură ajută si la reducerea cearcănelor si acneei si tratează vergeturile. Frunzele de ceai verde sunt un exfoliant natural şi o loţiune tonică. Puneţi o mână de frunze de ceai verde într-un bol cu apă minerală, la temperatura camerei, şi lăsaţi-le să acţioneze cel puţin o oră. După acest interval, strecuraţi lichidul şi folosiţi-l cu ajutorul unei dischete demachiante. Tenul dumneavoastră va străluci de sănătate! Revenim, zilele următoare, cu alte informaţii pentru sănătatea noastră culese de Alexandra Păcuraru din Asia!

Mai multe articole despre:
cafea ceai verde fresh refresh beneficii ceai verde