MENIU

Ceaiul minune care topește grăsimile

Pentru a slăbi și pentru a te menține în formă, trebuie să acorzi atenție alimentației și să practici sport, însă, pe lângă toate acestea, trebuie să incluzi ]n dietă ceaiul de scorțișoară și foi de dafin.

Ambele ingrediente sunt cunoscute pentru proprietățile pe care le dețin și pentru abilitățile lor de stimulare a metabolismului și, implicit, a procesului de pierdere în greutate. Este important de știut că nu este o băutură miraculoasă, dar oferă rezultate pe termen lung.

Scorțișoara conține uleiuri esențiale importante și antioxidanți care "stimulează" metabolismul, odată ce sunt absorbite în organism, crescând capacitatea de a arde calorii și de a elimina grăsimile. În plus, are un conținut caloric scăzut iar componentele sale reprezintă o sursă importantă de energie pentru organism. De asemenea, foile de dafin au fost folosite pentru a stimula metabolismul și pentru a reduce excesul de grăsime. Acestea conțin antioxidanți puternici și compuși antiinflamatori care ajută la restabilirea funcției digestive și intestinale, favorizând eliminarea deșeurilor. Proprietățile sale diuretice elimină lichidele reținute în organism, un factor care este direct legat de creșterea în greutate.

Pentru a prepara ceaiul, ai nevoie de două cești de apă (500ml), o linguriță de scorțișoară pudră, șase foi de dafin și o lingură de miere. Astfel, pune apa într-un ibric la fiert. Adaugi scorțișoara și foile de dafin, apoi trebuie să reduci focul la minimum. Acoperă ibricul cu o farfurie și lasă-l în jur de 2-3 minute, după care ia-l de pe foc. Lasă-l să se răcească, apoi strecoară ceaiul într-o cană.

Conform clickpentrufemei.ro, se bea o ceașcă de ceai de scorțișoară pe stomacul gol. Păstrează ceaiul rămas și mai bea o ceașcă după-amiaza. Recomandat este să se bea ceai de scorțișoară și foi de dafin de cel puțin trei ori pe săptămână.

Această băutură naturală trebuie evitată dacă urmezi un tratament medicamentos. De asemenea, nu este recomandată persoanelor bolnave de boli hepatice și femeilor însărcinate.