MENIU

Ceaiul de crizanteme are efecte miraculoase! Iată câte boli vindecă

Ceaiul de crizanteme are efecte miraculoase! Iată câte boli vindecă

Este cunoscută din cele mai vechi timpuri, ca simbol al longevităţii şi sănătăţii, însumând efecte tămăduitoare de-a dreptul miraculoase. Primele menţiuni despre proprietăţile medicinale ale crizantemei au apărut în China, în urmă cu aproximativ 3000 de ani. Floarea a fost folosită încă din Antichitate şi în Japonia, acolo unde era denumită "elixirul vieţii veşnice". În prezent, crizantema este utilizată în industria cosmetică, în arta culinară şi mai ales în medicina tradiţională, în tratarea diferitelor afecţiuni ale sistemului nervos, cardio-vascular, în reglarea metabolismului şi pentru fortificarea sistemului imunitar, în boala Parkinson, pentru combaterea bolilor articulare sau ale aparatului respirator.

Consumul regulat de ceai din crizantemă ajută la menţinerea calciului în organism, reglează funcţiile inimii şi reduce nivelul de colesterol din sânge.

Peste o mână de petale de crizantemă se toarnă jumătate de litru de apă clocotită. Recipientul se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 30 de minute. Se poate îndulci cu miere, după gust. Acest ceai, băut seara, înainte de culcare, timp de două-trei săptămâni, normalizează starea generală, eli­mină durerile de cap şi ţiuitul urechilor, îmbunătăţeşte vederea, scrie formula-as.ro.

Întărirea sistemul imunitar: Peste o cană de apă în clocot se adaugă o linguriţă de petale zdrobite de crizantemă. Se fierbe timp de 8-10 minute, la o temperatură de 95 de grade, se trage de pe foc, se acoperă cu o farfurioară şi se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră. Se poate adăuga miere sau zahăr, după gust. În ceai se pot adăuga şi câteva bobiţe strivite de strugure. Se bea în mod regulat, câte o jumă­tate de cană, de două ori pe zi. Ceaiul are şi proprietăţi diuretice, fiind benefic în bolile de rinichi.