MENIU

Cea mai simplă rețetă de socată

Cea mai delicioasă socată pentru zilele călduroase

Pentru a face sirop din flori de soc, aveti nevoie de flori proaspete. Asigurati-va ca florile sunt complet deschise - daca sunt trecute sau imbobocite, calitatea siropului este afectata. 

SOCATA RETETADupa ce ati adunat florile, tineti-le intr-un loc racoros si uscat pana cand sunteti gata sa le folositi. Cel mai bine este sa pregatiti siropul in maximum 24 de ore de la culesul florilor.

1. Intr-un vas incapator puneti un kilogram de zahar, cinci cani cu apa si sucul de la o lamaie. Fierbeti siropul la foc mediu spre mare pana cand zaharul s-a dizolvat. Dupa ce s-a dizolvat, mai lasati-l inca 5 minute.

2. Separat, intr-un vas de inox puneti florile curatate de tulpini - aveti nevoie de doua cani de flori, si o lamaie feliata. Turnati peste acestea siropul fierbinte.

3. Amestecati usor pentru a se omogeniza ingredientele, acoperiti vasul cu un prosop si lasati-l intr-un loc racoros si intunecat timp de 3-4 zile, amestecand siropul o data pe zi. Daca il lasati mai putin, siropul va fi mai putin aromat, daca il lasati mai mult de 4 zile, florile vor incepe sa fermenteze.

4. Siropul ar trebui sa aiba o nuanta aurie. Il strecurati intr-o oala curata si il aduceti la fierbere.

5. Intre timp sterilizati borcane sau sticle pentru a-l depozita. Este suficient sa le spalati si sa le tineti in cuptor 15 minute la 150 grade Celsius.

6. Turnati siropul fierbinte in borcanele sterilizate si depozitati-l intr-un loc racoros si uscat. Poate fi pastrat pana la un an. Dupa deschidere, pastrati borcanul la frigider.

SOCATA RETETA. Il puteti adauga in apa minerala sau il puteti folosi pentru a indulci limonada.

Mai multe articole despre:
ingrediente reţetă socată