MENIU

Cea mai neobişnuită VREME RECE din ultimii 20 de ani! Zeci de localităţi, FĂRĂ curent electric

Cea mai neobişnuită VREME RECE din ultimii 20 de ani! Zeci de localităţi, FĂRĂ curent electric

Tablou de iarnă, în aprilie. Minus 8 grade Celsius s-au înregistrat, în această noapte, la Miercurea Ciuc, şi minus 13 - la Vârful Omu. Din cauza ninsorii, mai multe drumuri naţionale au fost închise, iar zeci de localităţi au rămas fără curent electric.

Mai multe drumuri naţionale din judeţele Vaslui şi Galaţi au fost închise, iar zeci de localităţi au rămas fără curent electric. Este cel mai neobişnuit episod de vreme rece din ultimii 20 de ani. În această noapte, s-au înregistrat minus 8 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi minus 13 la Vârful Omu. 

Ninsorile şi viscolul au creat probleme în judeţul Vaslui. Pe ruta Huşi – Albiţa, trei autocare, printre care unul plin cu copii, 9 TIR-uri, un microbuz şi mai multe autoturisme au fost blocate în zăpadă, ore în şir. Unii dintre oameni s-au aventurat la drum pe jos.

Probleme au fost şi în Iaşi. Sute de persoane au fost blocate pe Aeroportul Iaşi, după ce cinci curse aeriene - două către Bucureşti, două către Londra şi una spre Timişoara - au fost amânate din cauza ninsorii abundente. Oamenii au aşteptat şi cinci ore până s-a rezolvat situaţia. De asemenea, mai multe drumuri judeţene au fost închise din cauza vremii.

Iarna a pus stăpânire şi pe judeţul Brăila! Un microbuz s-a răsturnat în apropierea localităţii Urleasca, pentru că şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. În microbuz se aflau trei persoane, care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

La câteva zeci de metri de microbuzul răsturnat, un autoturism condus de un gălăţean a derapat, după ce şoferul a pierdut şi el controlul direcției.

Tot din cauza vremii, un TIR a derapat pe DN 11 la ieşirea din Bacău spre Oneşti şi a intrat pe contrasens. Astfel că s-a format o coadă de maşini de şapte kilometri.

Zeci de localităţi din judeţul Bacău au rămas fără curent electric.

Cincizeci de TIR-uri au rămas blocate pe DN1A, între Braşov şi Cheia, din cauza zăpezii viscolite. Jandarmii le-au împărţit apă şi mâncare şoferilor. 

 
Mai multe articole despre:
meteo prognoză meteo