MENIU

Cea mai mortală zi a pandemiei, în Australia. A fost activat planul roșu

Politie Sidney FOTO: Profimedia

Australia a avut marți cea mai mortală zi a pandemiei. Omicron avansează rapid, iar ratele de spitalizare cresc la niveluri record. Totuși, numărul infecțiilor zilnice a scăzut ușor.

Un total de 77 de decese a fost înregistrat marți, depășind precedentul record național de 57 de joia trecută, potrivit datelor oficiale citate de Reuters.

„Astăzi este o zi foarte dificilă pentru statul nostru”, a declarat premierul din New South Wales (NSW), Dominic Perrottet, în timpul unei conferințe de presă, în timp ce statul a raportat 36 de decese, un nou record al pandemiei.

Doar patru dintre cei care au murit în NSW primiseră doza de rapel a vaccinului anti-COVID, ceea ce i-a determinat pe oficialii din sănătătate să îndemne oamenii să se prezinte la doza booster.

Pe fondul creșterii numărului de spitalizări, statul Victoria a declarat marți un cod roșu, folosit de obicei când ambulanțele nu pot acoperi cererile.

Pentru a ajuta spitalele publice să facă față situației, guvernul federal a activat un plan pentru spitalele private să pună la dispoziție până la 57.000 de asistente medicale și peste 100.000 de angajați în zonele afectate de Omicron din întreaga țară, a declarat ministrul sănătății, Greg Hunt.

Aproximativ 73.000 de noi infecții au fost raportate marți, în scădere de la un maxim de 150.000 joia trecută.

 

Mai multe articole despre:
zi mortala australia planul rosu pandemie morti decese