MENIU

Cea mai mare tranzacție din retailul românesc. S-a vândut un mare lanț de magazine

La nici trei luni de la semnarea acordului dintre Enterprise Investors și Mid Europa Partners de vânzare a acțiunilor Profi, Consiliul Concurenței și-a dat acordul pentru această tranzacție.

Consiliul Concurenţei a avizat joi preluarea lanţului de retail Profi de către fondul de investiţii Mid Europa, în cea mai mare tranzacţie de retail de pe piaţa românească, în valoare de 533 milioane de euro. Profi fusese cumpărat de Enterprise Investors în 2010 pentru doar 66 milioane de euro.
 
„Autoritatea de concurenţă a evaluat tranzacţia din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal (...) Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa naţională sau pe o parte a acesteia", se arată într-un comunicat al Consiliului.
 
În noiembrie 2016, Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a anunțat că a ajuns la un acord de vânzare a 100% din acţiunile Profi Rom Food către Mid Europa Partners.

Aceasta este cea mai mare tranzacţie realizată vreodată de un fond de private equity în Romania și cea mai mare tranzacţie în domeniul retailului autohton, după preluarea a 20 de magazine Real de către francezii de la Auchan, într-o tranzacție de peste 250 de milioane de euro.

Mai multe articole despre:
retail Profi mid investors