MENIU

Cea mai mare schimbare pentru iPhone: de ce o să vrei un așa telefon de acum înainte

Apple a adus mai multe schimbări sistemului de opererare iOS. Această nouă funcție este extraordinară pentru cei care vor mai multă siguranță pe internet. Până acum, Facebook, Twitter sau Google ofereau opțiunea de a te loga pe diferite alte site-uri cu conturile respective. De acum și Apple face asta prin contul de pe iPhone. 

Cel mai bun motiv pentru care ai dori un iPhone a fost introdus odată cu iOS 13. Autentificarea cu un cont anume, deja existent, este o metodă extrem de convenabilă și foarte utilă, însă există și dezavantaje. Nu știi cum sunt administrate datele contului tău, nu știi la ce informații va avea acces site-ul X dacă te loghezi cu contul de Google.

În al doilea rând, dacă cineva îți cunoaște/află parola la contul de Google atunci îți poate accesa și celelalte conturi. Apple vine cu o soluție numită „Sign in with Apple". Diferența constă în faptul că autentificarea se face cu Face ID. Acesta e un sistem ce ar trebui să fie foarte sigur, fără ca utilizatorul să mai dea date cu caracter personal.

În cazul în care există aplicații care au nevoie și de nume și de adresa ta de mail poți apela la o adresă de mail generată aleatoriu de Apple. Astfel, adresa ta de mail nu mai trebuie să ajungă la aplicații în care nu ai încredere sau la aplicații pe care le folosești doar două zile după care le ștergi.

Tim Cook, directorul Apple, a spus că oamenii încep să fie mai conștienți de importanța securității și a confidențialității datelor în mediul online. „Nu atacăm pe nimeni cu această mișcare. Noi ne concentrăm asupra utilizatorului, iar acesta dorește abilitatea de a trece pe la mai multe proprietăți web fără a fi supravegheat. Eu cred că este o cerere foarte rezonabilă", a adăugat Tim Cook.

În caz că te întrebi de ce ar vrea terții să implementeze un astfel de sistem de autentificare, din moment ce pierd informații prețioase despre utilizatori, ei bine, răspunsul e cât se poate de simplu: nu ar avea de ales.

Apple a spus că această opțiune ar fi „necesară" pentru aplicațiile care suportă astfel de metode de autentificare.

Sursa

Mai multe articole despre:
Apple iphone telefon smartphone