MENIU

Bloomberg: Cea mai ieftină maşină din Europa revitalizează România

Dacia Logan MCV, testată de presa internaţională

Vrei o masina noua pentru mai putin de 10.000 de dolari? Nu vei putea sa gasi asa ceva in Statele Unite, mai ales de cand Nissan a decis sa ridice pretul modelului sau ieftin Versa in urma cu cativa ani. Dar poti sa iti implinesti visul daca mergi in Europa. Si, mai ales, daca o sa cumperi o Dacia Logan, scriu jurnaliştii Bloomberg, citaţi de ziare.com.

Potrivit jurnalistilor Mathieu Rosemain si Andra Timu de la publicatia Bloomberg, "Azi, cel mai ieftin Logan incepe de la 7700 de euro, iar gama a fost extinsa la 5 modele principale".

La actualul curs de schimb, acest lucru inseamna ca un Logan costa putin sub 10.000 de dolari. Reporterii arata ca Dacia a devenit o poveste de succes a perioadei post-comuniste, chiar daca alte branduri ale Cortinei de Fier s-au stins. Romanii sunt mandri sa realizeze acum mica masina ieftina.

Concernul Renault detine Dacia, iar Renault si Nissan au o alianta internationala, asa ca nu ar trebui sa fie surprinzator ca producatorii celor mai ieftine masini din SUA sunt acum responsabili pentru realizarea celei mai ieftine masini din Europa.

Mai multe articole despre:
România Dacia Logan Bloomberg