MENIU

Cea mai grea limbă străină. Înveți mai ușor japoneză, chineză, arabă, sanscrită

Mai grea decât japoneza

Ai spune că japoneza, chineza sau germana ar putea ocupa prima poziţie a clasamentului, dar realitatea este alta.

Cea mai grea limbă străină de învăţat este poloneza, o limbă slavă vorbită de aproximativ 42,5 milioane de persoane din întreaga lume şi care este principala reprezentantă a limbilor lehitice (slave). În timp ce o persoană vorbeşte fluent limba engleză la vârsta de 12 ani, media de vârstă la care se vorbeşte fluent poloneza, cu toate cunoştinţele acumulate, este după vârsta de16 ani.

În categoria limbilor străine care îţi dau bătăi de cap la studiat fac parte finlandeza, maghiara şi estona. Acestea fac parte din categoria limbilor fino-ugrice, subfamilie a limbilor uralice ce nu aparţin familiei indo-europene şi care au fiecare peste zece cazuri gramaticale.

Despre limba finlandeză se spune că este greu de învăţat în condiţiile ca sunt puţine limbi străine apropiate lingvistic de ea, rezultând astefl un vocabular nefamiliar. Aceasta este vorbită de aproximativ 6 milioane de persoane.

Limba maghiară este influenţată de limbile turcice şi iraniene. Ea are nouă grupuri de graiuri. Mai multe pe Apropotv.ro.