MENIU

Cea mai GEROASĂ dimineață din ultimii 50 de ani

Cea mai geroasă noapte din ultimii 53 de ani

Iarnă siberiană în România. Recordul de ger stabilit în ultima zi a anului trecut a fost depășit în această dimineață. Tot la Întorsura Buzăului.

Termometrul a indicat în această dimineață, la ora 7.00, temperatura de minus 35 de grade, la Întorsura Buzăului, în județul Covasna!

Este cea mai geroasă dimineață din România din ultimii peste 50 de ani. La Brașov, temperatura a scăzut până la minus 33 grade.

Potrivit meteorologilor citați de Mediafax, minima înregistrată joi dimineaţă la staţia meteo din Întorsura Buzăului este cu doar un grad Celsius mai mică decât minima absolută, de minus 36 grade Celsius, consemnată de când se fac măsurători în localitate şi măsurată în februarie 2005.

Până în acest moment, cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna, de minus 31 de grade Celsius, a fost inregistrata, pe 31 decembrie, tot la Intorsura Buzaului.

Chiar și la ora 9 dimineața vremea se păstra la temperaturi record: minus 33 de grade la "Polul Frigului", minus 27 de grade la Brasov, minus 26 de grade la Sf. Gheorghe.

 

Mai multe articole despre:
frig ger Întorsura Buzăului