MENIU

Cea mai frecventă boală cronică din lume. Iată cele mai frecvente forme de manifestare

Astmul reprezintă, la ora actuală, cea mai frecventă afecțiune cronică în lume, afectând aproximativ 300 de milioane de oameni. Este o boală subdiagnosticată și subtratată, cu prevalență în creștere mai ales la copii și adolescenți şi cu o creștere îngrijorătoare a formelor severe.

Astmul afectează oameni de toate vârstele, dar cel mai adesea începe în copilărie, în prezent, fiind cea mai importantă boală cronică a copilului.

Iată care sunt cele mai frecvențe forme de manifestare a astmului:

Respirația șuierătoare

Apare atunci când, în interiorul plămânilor, bronhiile sunt suprimate. Aerul nu mai poate să iasă în voie. Simultan, tot în interiorul plămânilor, se produce și o inflamație.

Apar, de asemenea, secreții transparente sau albicioase. Senzația de sufocare se poate corectă imediat prin medicație.

Tusea

Spre exemplu, tusea spastică, seacă, fie că este sau nu asociată unei infecții respiratorii ar trebui să va pună pe gânduri.


"Insist asupra acestei forme pentru că ea poate să ducă la recunoașterea mult mai devreme decât până în momentul în care bolnavul poate să treacă în formă clasică cu sufocare și respirație șuierătoare", a declarat dr. Ioan Iamandescu, medic alergolog, citat de bzi.ro.

Constricție la nivelul pieptului

Această manifestare este frecvent legată de alergiile la păr de pisică și este o formă prezența în special în cazul femeilor.

"Respirația este foarte slabă, ceea ce arată că e o constricție atât de mare că aerul nu intră", a precizat dr. Iamandescu.

Mai multe articole despre:
astm simptome tuse respiraţie