MENIU

Cea mai eficientă metodă prin care nu va trebui să mai speli vase vreodată

Cunoști expresia: îmi este atât de foame încât aș mânca și farfuria? Ei bine, acum poți face asta cu ajutorul noilor farfurii de unică folosință comestibile. În plus, acestea pot fi o alegere ideală și pentru celor care nu le place să spele vasele.

După cum știi, cam toate obiectele de unică folosință sunt, în general, de plastic iar după ce sunt folosite multe dintre acestea ajung în natură. Pentru a evita astfel de situații compania Biotrem a creat aceste farfurii comestibile care pot fi foarte utile în lupta cu poluarea cu plastic. Astfel, în loc să arunci farfuria o poți mânca. În plus, producătorii ne asigură că farfuriile și tacâmurile comestibile conțin și foarte mulți nutrienți.

Din ce sunt făcute mai exact farfuriile? Ei bine, acestea au în componență tărâțe de grâu, care iau forma farfuriilor sau tacâmurilor prin presare la cald, în matrițe speciale. Timpul de execuție nu este, însă, prea scurt. E nevoie de 2,5 minute pentru a realiza numai o singură farfurie.

De asemenea sunt crocante iar în ciuda a ceea ce ai putea crede sunt și rezistente la temperaturi ridicate și nici nu absorb lichidele. Astfel, le poți folosi pentru a încălzi alimente până la temperaturi de peste 170 de grade Celsius, fără să se topească sau să ia foc.

Prin urmare, ele pot fi folosite atât cu alimente reci, cât și fierbinți și nu se întâmplă nimic dacă le bagi într-un cuptor clasic sau unul cu microunde. Sunt utile atât pentru uz casnic, cât și în restaurante, baruri, la terase sau la picnic.

Însă, cea mai importantă carcateristică a acestor farfurii este faptul că sunt biodegradabile (cu adevărat). Așa că în cazul în care nu vrei să le mănânci și le arunci la întâmplare, acestea se vor descompune complet în maxim 30 de zile.

Prețul unei astfel de farfurii variază între 8 și 33 de dolari, dar nu sunt comercializate decât în cele mai selecte zone ale globului, potrivit celor de la Business Insider.

Sursa

Mai multe articole despre:
poluare plastic farfurii comestibile