MENIU

Cea mai bună mâncare de fasole verde. Reţeta pe care puţini bucătari o ştiu

Cea mai bună mâncare de fasole verde. Reţeta pe care puţini bucătari o ştiu

Folosită pentru feluri principale, dar şi în diverse tipuri de salate, fasolea verde este o sursă importantă de vitaminele C, K şi alţi nutrienţi, precum fier, magneziu şi calciu. Pentru această mâncare de fasole verde fierbe legumele la foc mic, pentru că în acest fel se pierd mai puţine substanţe hrănitoare.

Ingrediente (4 porţii)

500 g fasole verde (păstăi)

4 dovlecei mici

1 ceapă

1 morcov

4 roşii

sare

piper

4-5 căţei de usturoi

3 linguri de ulei

mărar tocat

mentă proaspătă

2 foi de dafin

Speli păstăile de fasole, le cureţi şi la tăi în două sau în trei, în funcţie de cât de mari sunt. Speli dovleceii şi îi tăi cuburi. Toci ceapă julien, iar morcovul îl dai pe răzătoare.

Torni într-o cratiţă uleiul şi pui la călit ceapă şi usturoiul mărunţit, amesteci şi adaugi morcovul. Pui piper şi laşi puţin la călit. Adaugi dovleceii, foile de dafin şi păstăile, torni puţină apă fierbinte şi laşi la fiert. Când sunt aproape gata, adaugi roşiile tocate cubuleţe şi laşi la fiert că să scadă sosul.

La final, potriveşti de sare şi piper dacă este cazul şi opreşti focul. Mâncărică este foarte bună cu mărar tocat presărat din abundenţă, dar dacă vrei să încerci gusturi noi poţi pune mentă proaspătă.

Sursa: clickpoftabuna.ro