MENIU

Cea mai bună ciorbă pentru detoxifierea de primăvară. Redă vitalitatea și curăță arterele

Ciorba dobrogeană de detoxifiere se face dintr-o serie de ingrediente care au rolul de a purifica și curață organismul și totodata care actionează pozitiv asupra ficatului. Iată cum se prepară!

Ciorba dobrogeană de detoxifiere, redă vitalitate și curăță arterele. Pentru a obține această ciorbă ai nevoie de un morcov, o felie de țelină, o rădăcină de păstârnac, o legătură mare de ștevie, o legătură mare de pătrunjel, o legătură de ceapă verde, leuștean, borș natural și ulei de măsline. Astfel, se pun la fiert țelina, morcovul și păstârnacul, tocate, cu un vârf de cuțit de sare și un litru de apă. Se lasă să fiarbă până când devin foarte moi. Apoi se adaugă ștevia, ceapa verde și pătrunjelul, toate tocate mărunt lăsându-le să se fiarbă la fic mic, cu capac deasupra. După 20 de minute de când ciorba a dat în clocot, trebuie să adaugi jumătate de litru de borș natural. Se lasă la fiert încă 20 de minute și se adaugă apă în funcție de cât de mult scade apa din oală.

La final, după ce toate ingredientele au fiert, adaugă deasupra leușteanul tăiat mărunt și o linguriță de ulei de măsline.

Conform doctorulzilei.ro, această ciorbă de detoxifiere se consumă seara, drept cină, pentru efecte maxime.