MENIU

Cea mai bizară alergie tocmai a fost descoperită de specialiști. Cum se manifestă

Probabil că o să ți se pară un fel de glumă, dar alergia la exerciții fizice chiar există. Cum se manifestă? Ei bine, dacă simți că ți se umflă și ți se înnroșește fața, dacă respiri greu, dacă îți crește tensiune, atunci suferi de anafilaxie.

Anafilaxia, așa cum este numită în termeni medicali alergia la exerciții fizice, se mai poate manifesta și prin: mâncărimi, urticarie, greață, vărsături, diaree sau colaps.

Alergiile, în general, vin cu o gamă largă de simptome și pot varia de la ușoare până la cele care îți pot provoca chiar moartea. Din fericire pentru majoritatea cazurilor, o reacție alergică mortală, cunoscută sub numele de anafilaxie, este rară.

Cu toate că anafilaxia afectează aproximativ 2% din populație este bine să știi despre ea, mai ales dacă ești femeie, deoarece persoanele de sex femninin par să sufere mai mult de acestă alergie, decât bărbații.

De asemenea, alt factor care contribuie la dezvoltarea anafilaxiei sunt alimentele, precum: polenul sau medicamentele combinate în mod necorespunzător cu exercițiile fizice.

Alergia la exerciții fizice poate fi provocată și de alimentație

Anafilaxia indusă de alimentație este cea mai comună, reprezentând 1/3 până la 1/2 din toate cazurile de EIA. După cum știi există o serie de reguli de care ar trebui să ținem cont înainte de a merge la sala, cum ar fi să nu mâncăm înainte cu o oră sau să nu consumăm diferite alimente. Asta pentru că atunci când corpul tău trebuie să se ocupe și de exerciții fizice și de alimentele pe care le-ai consumat, te poți confrunta cu o reacție excesivă a sistemului imunitar.

Sistemul nostru imunitar este extrem de complex și necesită numeroase tipuri de celule și molecule care lucrează împreună pentru a lupta împotriva unui agent patogen străin. Orice reacție din sistemul imunitar este, în general, împărțită în două categorii diferite: înnăscută și adaptivă. Ambele au tipuri specifice de celule care lucrează ca răspuns la o infecție.

Sursa

Mai multe articole despre:
alergie exerciţii fitness