MENIU

Ce trebuie să mâncăm ca să... fim fericiţi. Ce ne spun cercetătorii

Ce trebuie să mâncăm ca să... fim fericiţi. Ce ne spun cercetătorii

Modul în care mănâncă afectează diferit sănătatea psihică a tinerilor şi a bătrânilor, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Binghamton, Statele Unite ale Americii.

Starea de spirit a tinerilor din grupa de vârstă 18-29 de ani pare să fie cel mai uşor modificată de consumul de carne, pe când după 30 de ani fructele şi evitarea alimentelor care activează sistemul nervos simpatic—cafea, alimente cu index glicemic ridicat, sunt cauzatoare de schimbări de viziune asupra lumii.

Cu alte cuvinte, carnea îi face fericiţi pe cei foarte tineri, iar după pragul de 30 de ani este bine să mâncăm foarte sănătătos dacă vrem ca sistemul nostru nervos să funcţioneze corect. Activitatea fizică este şi ea importantă pentru că ajută la formarea de serotonină şi dopamină, care ne aduc zâmbetul pe buze şi gândurile bune.

Odată cu trecerea anilor, radicalii liberi sunt produşi în cantitate mult mai mare şi creşte nevoia de antioxidanţi, care le mai reduce din efecte. Radicalii liberi au efecte negative şi la nivelul creiului. Mai mult, vârsta înaintată scade şi rezistenţa la stres şi, atunci când consumăm alimente care bogate în carbohidraţi sau cafeină, avem toate şansele să devenim extrem de nervoşi şi iritaţi.