MENIU

Ce trebuie să faci în seara de Ajun pentru a avea noroc tot anul viitor. Aşa te fereşti de farmece

<p>Ce trebuie să faci &icirc;n seara de Ajun pentru a avea noroc tot anul viitor. Aşa te fereşti de farmece</p>

Dincolo de faptul că este o sărbătoare religioasă, Crăciunul este încărcat şi de o mulţime de credinţe populare, de superstiţii la care multă lume ţine, având credinţă că, dacă sunt moştenite din moşi strămoşi, trebuie să aibă o sămânţa de adevăr.

1. Mănâncă mere în Ajunul Crăciunului şi vei fi sănătos şi norocos tot anul care vine.

2. Dacă vrei să ai noroc tot anul viitor trebuie să maturi pragul casei în Ajunul Crăciunului.

3. Tot în Ajun de Crăciun nu se da nimic din casă şi nici nu se împrumută, pentru că, astfel, se crede că se da norocul afară.

4. O altă superstiţie spune că este obligatoriu să dăruieşti de Crăciun, altfel nu vei avea parte de prosperitate.

5. Aduce ghinion să porţi pantofi noi de Crăciun.

6. Un alt obicei de Crăciun este pâinea aşezată sub masă pentru noroc, iar sub faţă de masă se pune pleava de grâu, pentru belşug.

7. Tot legat de noroc, se spune că prima persoană care intră în casă în seară de Ajun trebuie să fie un bărbat. Dacă pragul casei este trecut de o femeie, se spune că vei avea parte de ghinion.

8. Dacă vrei să te păzeşti de farmece şi rele, trebuie să pui în cele patru colţuri ale mesei usturoi şi seminţe de mac.

9. Tot în Ajunul Crăciunului nu trebuie să laşi pe nimeni să-ţi închidă uşa, pentru că îţi poate alungă tot norocul din casă.

10. În dimineaţă de Crăciun este bine să pui în apă cu care te speli un obiect de argint şi o nuca, pentru a avea parte de bani şi sănătate.

Sursa: Adevarul