MENIU

Ce sunt de fapt criptomonedele despre care vorbește toată lumea

Mania Bitcoin a avut loc acum doi ani, iar de atunci lucrurile s-au mai calmat. Totuși, nicii acum oamenii nu știu ce sunt exact criptomonedele. De fapt, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează ele.

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Concret, 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru această tehnologie, însă doar o persoană din zece înțelege pe deplin cum funcționează.

Mai mult, patru persoane din cinci (81%) nu au cumpărat vreodată criptomonede, fapt ce subliniază cât de departe suntem de a fi acestea acceptate ca o formă obișnuită de plată sau de investiție. Studiul arată însă că multe persoane își doresc să folosească criptomonede, dar lipsa de cunoștințe în acest domeniu îi împiedică. În plus, mulți dintre cei care credeau că știu cu ce au de-a face, au decis apoi să înceteze utilizarea. Astfel, cam o cincime (18%) dintre respondenți s-au oprit pentru că a devenit prea complicat din punct de vedere tehnic.

Lipsa unei înțelegeri adecvate ar putea să ducă la neîncredere în capacitatea criptomonedelor de a păstra în siguranță banii utilizatorilor. De exemplu, aproape o treime (31%) dintre respondenți au afirmat că le consideră volatile și trebuie să fie mai stabile înainte de a se hotărî să le folosească. De asemenea, este foarte răspândită ideea că aceste criptomonede vor dispărea la un moment dat. O treime dintre respondenți (35%) cred că sunt o modă trecătoare.

„Criptomonedele au cu siguranță avantajele lor, dar, după cum se poate vedea, mulți consumatori nu sunt conștienți încă de ele din cauza îngrijorărilor legate de securitate și de modul în care funcționează tehnologia. Este o industrie interesantă și construită pe încredere", a explicat Alexey Sidorowich, Head of Sales and Business Development la Merkeleon, marketplace pentru schimburi de criptomonede și sisteme de plăți
.
Așadar, oricâte avantaje ar avea criptomonedele, va fi nevoie ca acestea să își demonstreze stabilitatea înainte de a fi folosite la scară largă.

SURSA

Mai multe articole despre:
bitcoin criptomonede