MENIU

Ce spune Victor Ponta despre ideea ajutorului financiar pentru televiziuni

Premierul Victor Ponta a reacționat la scrisoarea deschisă adresată de unul dintre membrii CNA care propunea susținerea financiară a televiziunilor.

 Premierul Victor Ponta a postat un mesaj pe Facebook în care se declară de acord cu propunerea lui Valentin Jucan, membru al CNA, cu câteva condiții.

Victor Ponta nu este de acord cu impunerea unei noi taxe platite de telespectatori -soluția pe care premierul o vede fiabilă pentru televiziunile din România este legată de scutiri și deduceri de taxe si impozite.

"Cred ca propunerea este de principiu corecta si merita discutata si promovata. Iar dreptul la informare este un drept fundamental garantat constitutional. Cu cateva conditii totusi:

1. Criterii clare si transparente legate de procentul de emisiuni de stiri, culturale, educative incluse in grila unei televiziuni ( evident fara nicio cenzura asupra modului de prezentare a acestora)
2. Sprijinul sa nu se faca printr-o noua taxa platita de telespectatori - oamenii deja platesc abonamentul la societatea de cablu sau satelit ( si fortat si inutil o taxa pt TVR!)
3. Sprijinul sa se reflecte prin scutiri si deduceri de taxe si impozite - nu bani dati direct unei televiziuni (pt ca asta ar deturna total scopul initiativei) / pt asta e nevoie de clarificarea situatiei acelei ( sau acelor) televiziuni care deja au facut si fac evaziune fiscala avand aproape 100 milioane de RON datorii la buget
4. Nu cred ca o asemenea reglementare e bine sa fie aprobata prin Ordonanta de Urgenta! Acord politic in Parlament este singura solutie de durata!
Astept o dezbatere serioasa pe aceasta tema serioasa!", a scris premirul pe pagina sa de Facebook.

Propunerea unui membru CNA pentru susținerea financiară a televiziunilor

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului trage un semnal de alarmă privind situaţia televiziunilor din România. Acesta a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Victor Ponta, în care atrage atenţia privind situaţia financiară în care se află majoritatea televiziunilor importante din România.

''Insolvenţa şi falimentul unor televiziuni importante nu pot fi abordate precum ieşirea de pe piaţă a unor firme nesemnificative,'' precizează Jucan.