MENIU

Ce spune presa internațională despre cazul de la Caracal

Cazul şocant de la Caracal a ajuns şi în presa internaţională.

Marile televiziuni şi agenţii de ştiri scriu despre incompetența autorităților de a o salva pe Alexandra, fata care a sunat după ajutor de trei ori la 112, dar poliția a ajuns după 19 ore.

BBC titrează că ministrul de Interne l-a demis pe şeful poliţiei române după moartea unei adolescente ale cărei apeluri pentru ajutor nu au primit răspuns ore în şir. Postul britanic aminteşte şi că familia Alexandrei a acuzat poliţia că nu a luat în serios apelurile adolescentei.

Cotidianul The Guardian relatează despre protestele de la Bucureşti, acolo unde oamenii au depus flori şi lumânări în faţa ministerului de Interne. Articolul menţionează şi acuzaţiile de incompetenţă aduse poliţiei şi cererea manifestanţilor ca guvernul să demisioneze.

Iar televiziunea de stat australiană aminteşte că Guvernul PSD a fost învinuit de slăbirea sistemului judiciar prin reformele controversate, criticate pe plan local, dar şi de la Bruxelles.

Canalul Euronews vorbeşte despre faptul că poliţiştii au aşteptat în faţa casei suspectului ore în şir, în ciuda faptului că era vorba despre o urgenţă, şi că intervenţia a avut loc la 19 ore de la ultimul telefon al Alexandrei.

Tragedia a provocat furie în Caracal, relatează cotidianul New York Times, care scrie că sute de oameni s-au adunat în faţa casei suspectului pentru a cere dreptate şi pedepsirea celor vinovaţi pentru reacţia târzie.

Mai multe articole despre:
null