MENIU

Ce spune ministrul Sănătății despre organizarea de circuite separate COVID/non-COVID în spitale

Ioana Mihăila/sursa foto: Octav Ganea, INQUAM

Ministerul Sănătăţii a cerut un punct de vedere spitalelor referitor la posibilitatea de a-şi dezvolta circuite separate pentru pacienţii COVID şi non-COVID, a anunţat luni ministrul Ioana Mihăilă, în plenul Parlamentului.

Ioana Mihăilă: "Ministerul Sănătăţii a cerut deja spitalelor un punct de vedere referitor la posibilitatea de a-şi dezvolta circuite separate pentru pacienţi COVID şi non-COVID. Am solicitat direcţiilor de sănătate publică tocmai să ofere asistenţa acestor spitale, astfel încât, cât de repede este posibil, ele să revină la un număr mai mare de paturi non-COVID şi fiecare spital, atunci când poate, să solicite reducerea numărului de paturi COVID şi primirea pacienţilor non-COVID".

Ministrul a anunţat totodată că luni a primit o solicitare de la Spitalul Foişor pentru primirea pacienţilor non-COVID şi a căzut de acord în acest sens cu şeful DSU, Raed Arafat, să ia în considerare acest aspect, scriu jurnaliștii de la Agerpres.

Ioana Mihăilă: "Astăzi am primit o solicitare de la Spitalul Foişor prin care aceştia solicitau tocmai revenirea şi primirea pacienţilor non-COVID în structură. Am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am convenit împreună să solicităm Spitalului Foişor tocmai să solicite asistenţă Direcţiei de Sănătate Publică pentru a trece înapoi la forma de spital care îngrijeşte pacienţi non-COVID. (...) Nu ştiu câţi bolnavi de COVID mai sunt la Foişor, dar, conform solicitărilor transmise, există în terapie intensivă un pacient COVID la Foişor". 

Mai multe articole despre:
ioana mihaila ministerul sanatatii foisor