MENIU

Ce spune Gabriela Firea despre apropierea de Victor Ponta

Victor Ponta și Gabriela Firea Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Gabriela Firea dorește o alianță între PSD și Pro România la alegerile locale. Primarul Capitalei a declarat luni că discuțiile pentru o alianță electorală între cele două partide sunt în linie dreaptă. Anunțul a fost făcut înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD.

 

Liderul PSD București a precizat că au existat discuții preliminare în acest sens, iar în următoare perioadă ea se va materializa.

„Da, o alianță este binevenit pentru locale. Sperăm să se întâmple acest lucru. Am avut cateva discuții preliminare și în perioada următoare vom materializa”, a afirmat Gabriela Firea, înaintea ședinței CEx al PSD de luni de la Parlament.

Apropierea celor două partide s-a văzut și după demiterea primului Cabinet Orban, când Ponta și Ciolacu au căzut repede de acord să aibă o propunere comună pentru șefia Guvernului - Remus Pricopie. Colaborarea lu iVictor Ponta cu foștii colegi de la PSD a început anul trecut, după căderea Guvernului Dăncilă. Ultimul Executiv PSD a fost demis prin moțiune de cenzură și cu sprijinul parlamentarilor Pro România pe 10 octombrie 2019. La fel ca și PSD-ul, Victor Ponta a votat împotriva noului guvern liberal condus de Orban pe 4 noiembrie 2019 și pentru căderea acestuia după trei luni, pe 5 februarie, tot prin moțiune de cenzură.

Încă din luna decembrie a anului trecut, președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu nu excludea varianta unui proiect comun al social-democraților cu Pro România la viitoarele alegeri.

Mai multe articole despre:
Firea PSD Pro Romania alianta locale