MENIU

Ce spun sondajele PSD despre candidatul la prezidențiale. Misiune grea pentru Dăncilă

Șefa PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat joi că este dispusă să candideze la alegerile prezidențiale dacă partidul îi cere asta. Declarația este surprinzătoare în contextul în care ea a exclus până acum o candidatură, iar PSD a testat în sondaje pentru prezidențiale cinci lideri social-democrați, nu și pe premier.

Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro că posibilii candidați pesediști - Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Șerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Liviu Pleșoianu - sunt cotați în sondaje cu un scor mai degrabă în marja de eroare, având sub 5% în intenția de vot.

În schimb Dăncilă, în calitatea de șef de partid, s-ar afla cu câteva procente bune înaintea liderilor PSD testați, la capitolul notorietate. Potrivit surselor citate, președintele PSD s-ar plasa la egalitate cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

"Așa cum arată rezultatul sondajelor, Teodorovici, Fifor și Nicolae nu au șanse să ducă partidul în turul doi la prezidențiale. Dăncilă a fost testată la capitolul notorietate ca lider de partid, nu ca și candidat la alegerile prezidențiale. În momentul de față însă este singurul lider PSD cu un procent asemănător cu cel al lui Tăriceanu", au explicat sursele HotNews.ro.

Viorica Dăncilă are planuri mari: este dispusă să candideze pentru Cotroceni, dacă partidul îi va cere asta. Dar anunţul său nu este văzut cu ochi buni de alţi lideri din partid, întrucât nu o văd ca pe o variantă câştigătoare pentru turul doi. Călin Popescu Tăriceanu ar fi o variantă mai bună, susţin unii social-democraţi.

Este prima dată când Viorica Dăncilă vorbeşte despre candidatura sa la Cotroceni, asta deşi în PSD există mai mulţi posibili candidaţi pentru prima funcţie în stat. Printre aceştia, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor sau Liviu Pleşoianu, sau Şerban Nicolae, şi se fac mai multe pentru a vedea cine are cele mai multe şanse pentru prima funcţie în stat. Mai mult, Eugen Teodorovici are şi slogan: #insist pentru România, pe care şi l-a şi imprimat pe tricou, la Sulina, când a jucat ping pong cu Viorica Dăncilă. Dar şefa PSD a venit astăzi cu un anunţ bombă.

"Dacă nu există o altă opțiune care efectiv să ne ducă spre turul II, dacă partidul îmi va cere, nu voi face un pas înapoi, dar opțiunea mea este să merg în spatele altui candidat", a declarat Dăncilă, joi, întrebată dacă ia în calcul o candidatură la președinție.

Viorica Dăncilă a recunoscut că au venit primele rezultate ale sondajelor comandate de PSD pe tema candidaturii la prezidențiale.

Mai multe articole despre:
PSD Viorica Dăncilă