MENIU

Ce se întâmplă în organism la 20 de minute după ce ai terminat de fumat ultima ţigară

De la canalele din urechile noastre, până la vasele de sânge ale sistemului circulator, fumatul afectează aproape orice parte a corpului nostru.

Pentru dependenţii de nicotină, renunţarea la fumat poate fi o sarcină foarte grea şi este mai mult ca sigur că organismul a fost deja afectat. Cele mai noi studii arată că efectele pozitive încep să se vadă chiar la câteva minute după ce renunţi la fumat.

Realizatorii studiului au construit şi o cronologie a schimbărilor care apar în corpul nostru începând cu câteva minute de când nu mai inhalezi fumul de ţigară.  

20 de minute: În timpul fumatului, fumul şi nicotina întră în fluxul sanguin şi cresc tensiunea arterială şi pulsul. După terminarea ţigării, atât tensiunea, cât şi pulsul, revin la normal, scrie descopera.ro.

8 ore: Odată cu fiecare fum tras, în corpul uman intră nicotina şi monoxidul de carbon. Abia după 8 ore nivelul de oxigen revine la normal.

24 de ore: La doar o zi după ultima ţigară fumată, plămânii încep să elimine mucusul şi reziduurile apărute în urma fumatului.