MENIU

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de stafide în fiecare dimineață

Considerate cele mai sănătoase fructe uscate, fiind bogate în cupru şi fier, stafidele fac minuni pentru sistemul imunitar slăbit.

Stafidele sunt struguri uscaţi, fructele sunt uscate după ce sunt culese. Stafidele au gust de struguri proaspeți, dar sunt mai dulci. Sunt produse în multe regiuni ale lumii. Stafidele pot fi consumate crude sau folosite la gătit, coacere și la prepararea berii. 

Apa de stafide, beneficii uimitoare pentru sănătate

Vitaminele, fibrele și mineralele care sunt din abundență în acest fruct uscat îl fac un superaliment minunat pe care medicii și nutriționiștii îl recomandă deseori pacienților. 

Putem face stafidele și mai benefice pentru organism dacă le punem la înmuiat în apă peste noapte. Apa dizolvă toate mineralele și nutrienții din stafide și sporește beneficiile pentru sănătate ale acestui fruct.

Proprietățile detoxifiante ale stafidelor se explică prin cantitatea mare de antioxidanți și fibre alimentare găsite în acest fruct uscat. Antioxidanții ne ajută ficatul să funcționeze corect și să își îndeplinească pe deplin funcția de detoxifiere, în timp ce fibrele adaugă volum scaunelor și măresc numărul de mișcări intestinale, ajutând la curățarea colonului. 

Luată pe stomacul gol, apa de stafide va acționa și mai repede – nu uitați să mâncați stafidele înmuiate în apă.

Sunt stafidele sănătoase pentru copii?

Beneficiile miraculoase ale consumului de stafide

1. Stafidele combat hipertensiunea

Stafidele ajută la combaterea hipertensiunii și sprijină sănătatea inimii. Totuși, este important să clarificăm că aceste fructe uscate conțin glucoză, drept pentru care trebuie consumate în mod regulat, dar cu moderație.

Dacă mănânci, de exemplu, o mână de stafide (în jur de 25 grame) pe zi, beneficiezi de conținutul lor bogat de potasiu, care ajută la reducerea tensiunii arteriale.

2. Stafidele oferă energie și combat anemia

Stafidele conțin o cantitate considerabilă de fier care ajută la tratarea anemiei. În plus, aceste fructe sunt bogate în complexul de vitamine B, esențial pentru formarea sângelui nou, dar și în cupru, care ajută la formarea de globule roșii.

3. Stafidele ajută la detoxifierea organismului

O modalitate interesantă de a profita de beneficiile stafidelor este să le lași la înmuiat peste noapte și apoi să bei apa în care au stat. Lichidul obținut îmbunătățește funcționarea ficatului și a rinichilor.