MENIU

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă cu sare în fiecare dimineaţă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă cu sare în fiecare dimineaţă

Până de curând, sarea era considerată ca fiind dăunătoare sănătății noastre. Când auzi că ar trebui să bei apă cu sare, pare un proces contra-intuitiv.

Cu toate acestea, o soluție concentrată de sare naturală cu apă este sănătoasă și benefică pentru organism. Sarea nerafinată ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, menținerea sistemului osos puternic, reglarea metabolismului, întărirea sistemului imunitar. În plus, sarea naturală oferă o serie de nutrienți și minerale într-o formă pe care organismul o poate recunoaște și o poate folosi.

De ce să bei apă cu sare? În primul rând, pentru îmbunătățirea digestiei.

Apa cu sare activează glandele salivare din gură, eliberând amilază. În stomac, sarea naturală stimulează producția acidului clorhidric și a unei enzime care digeră proteinele, ambele substanțe ajutând la descompunerea hranei. Atunci când se acumulează mâncare nedigerată într-un stomac cu probleme, pot apărea arsurile stomacale și refluxul gastroesofagian. Un pahar cu apă cu sare băut regulat poate rezolva problema digestiei proaste prin stimularea funcției naturale a stomacului, scrie eva.ro.

Mai multe articole despre:
apă apă cu sare beneficii apă cu sare