MENIU

Ce se întâmplă dacă lași un ou în oțet pentru 2 zile. Transformarea incredibilă, capturată într-un video

Ce se întâmplă când lasi un ou în oțet pentru 2 zile. Foto: Captură YouTube

Pentru mulți oameni, experiența de a găti este una dintre cele mai plăcute și relaxante activități în care se pot angaja. Unul dintre ingrediente poate fi oul, care este folosit într-o varietate de feluri de mâncare. Cu toate acestea, ați fost vreodată curioși să știți ce se întâmplă când lăsați un ou în oțet timp de câteva zile? Această experiență unică oferă o transformare incredibilă a oului și a fost capturată într-un videoclip uimitor.

Dacă ai fost vreodată curios cum se întâmplă când pui un ou în oțet, ai venit la locul potrivit. Transformarea incredibilă prin care trece oul în acest proces este captivantă, iar un video postat pe internet îți va oferi o privire de aproape asupra acestuia. Așadar, ce se întâmplă când lași un ou în oțet pentru 2 zile?

În primul rând, trebuie să înțelegem ce se întâmplă într-un ou. Ouăle conțin o substanță chimică numită carbonat de calciu, care formează coaja. Coaja de ou este dură și poroasă, permițând aerului să treacă pentru a păstra oul proaspăt. De asemenea, coaja de ou protejează și conținutul lichid al oului.

Oțetul reactioneaza cu carbonatul de calciu prin spargerea chimică. Partea de calciu pluteste in solutie in timp ce partea de carbonat reactioneaza pentru a forma bulele de dioxid ce carbon pe care le puteti observa.

Prunele murate, cu usturoi - o delicatesă de care nu știai: Trucul conservelor savuroase de toamnă-iarnă

O parte din otet se va strecura prin coaja de ou pentru a patrunde inauntru. Fluxul de lichid de la o solutie printr-o membrana semi-permeabila intr-o alta solutie mai putin concentata este numit osmoza.

Cand scoti oul dupa 2 zile din otet si il agiti, poti observa cum galbenusul pluteste in interior. Daca spargi membrana, maruntaiele din ou se vor varsa afara.

Ei bine, ce ai obtinut de fapt este un ou murat. Permiterea oului sa interactioneze cu dioxidul de carbon din aer va face oul sa se intareasca din nou.

Alimentele interzise în Biblie. Șocant, unele sunt foarte populare printre români, iar altele sunt considerate chiar „delicatese”

Mai multe articole despre:
ou ou in otet carbonat de calciu