MENIU

Ce se întâmplă dacă instalezi software neautorizat pe computerul de la serviciu

Un sfert din angajații din companii instalează programe software neautorizate și subestimează gravitatea situației, arată rezultatele unui studiu de specialitate.

Potrivit cercetării, 60% din angajații intervievați au menționat riscurile de securitate asociate cu software-ul nelicențiat ca fiind unul dintre motivele principale pentru a folosi software autorizat și licențiat.

Același studiu demonstrează că personalul tehnic din cadrul companiilor nu conștientizează cu adevărat dimensiunea problemelor, iar directorii de Tehnologia Informației (CIOs) estimează că 15% din angajați instalează software în rețeaua internă fără cunoștința lor, dar subestimează gravitatea situației, conform agerpres.ro.

Totodată, studiul arată că, în realitate, un număr aproape dublu  - 26% din angajați - instalează software neautorizat în rețea.

Folosirea de software nelicențiat corect poate duce la amendarea unor persoane fizice din companie. În plus, titularul drepturilor de autor încălcate poate solicita despăgubiri civile de până la de trei ori prețul licenței.

Mai multe articole despre:
IMM software calculator serviciu