MENIU

Ce se întâmplă cu sufletele persoanelor care mor în timpul Postului Crăciunului

Ce se intampla cu cei care mor in postul Craciunului

Conform unei tradiții populare, sufletele persoanelor care mor în timpul postului nu mai ajung la Judecata de Apoi, ci se duc direct in Rai.

Postul, indiferent că vorbim de postul Crăciunului sau postul Paștelui, este o perioadă de purificare, atât trupească, cât și sufletească.

În tradiția populară se crede că persoanele care mor în timpul postului sunt persoane bune, curate și fără prea multe păcate și au drumul deschis către Împărăția Cerurilor.

Conform credințelor și superstițiilor populare, sufletele persoanelor care mor în timpul postului nu mai ajung la Judecata de Apoi, ci se duc direct in Rai. Același lucru se întâmplă în perioada în care Cerurile sunt deschise, mai exact între Paște și Rusalii, cu precădere în Săptămâma Luminată, și de la Crăciun până la Bobotează.

Se spune, însă, din bătrâni că nu este bine ca o persoană să moară în Săptămâna Patimilor, deoarece sufletul său se va chinui mult să ajungă în Rai. Preoții ortodocși atrag atenția să nu fie luate în considerare toate tradițiile populae, unele dintre ele fiind de origine păgână sau venind din superstiții naive.

Mai multe articole despre:
postul craciunului doliu a murit