MENIU

Ce se întâmplă cu noi când renunțăm la carne

Fresh Refresh. Salată raw vegan - reţetă

Dacă vrei să renunți la carne, încearcă să o faci treptat, pentru ca organismul tău să se obișnuiască fără proteină animală. O dietă vegetariană va aduce unele beneficii sănătății tale, dar așteaptă-te și la efecte negative.

Cercetătorii de la Universitatea George Washington au vrut să vadă ce efecte are renunțarea la carne asupra greutății. În urma analizei lor au observat că, pe lângă faptul că o dietă vegetariană previne apariția unor boli grave, te ajută și să slăbești, potrivit goodmorningcenter.com.

Trebuie, însă, să discuți cu medicul tău, înainte să iei această decizie, pentru a fi sigură că ești pregătită să faci o schimbare atât de mare.

Un sondaj efectuat de cercetătorii de la Universitatea Tokushima a arătat că zincul, mineral care se găsește în carne, crește intensitatea gustului alimentelor. Când reduci cantitatea de zinc, papilele tale gustative nu mai reacționează la fel și s-ar putea ca mâncarea să nu ți se mai pară foarte gustoasă. Fasolea, nucile, cerealele integrale și produsele lactate conțin zinc, dar acidul fitic care se găsește în aceste produse împiedică absorbția mineralului. De cele mai multe ori, vegetarienii trebuie să ia suplimente de zinc, pentru a nu suferi de lipsuri.

Proteinele sunt foarte importante pentru mușchi. Dacă nu le consumi, vei avea nevoie de mai mult timp pentru a-ți reveni după exerciții fizice.

Mai multe articole despre:
carne dietă