MENIU

Ce se întâmplă cu buletinul cu CIP, de care mulți români se tem? Anunțul surpriză al MAI

Eliberarea cărților de identitate barometrice cu CIP ar putea întârzia, iar ​Ministerul Afacerilor Interne nu mai poate face o estimare asupra momentului începerii emiterii noilor documente, potrivit HotNews.

Totul are legătură cu procedurile de achiziţie publică derulate de Imprimeria Națională, în care sunt diverse întârzieri, atât în livrarea de cipuri, cât și cu un proces pierdut în instanță, potrivit sursei citate.

 

Emiterea cărţii electronice de identitate în Bucureşti, respectiv, la nivel naţional, este influenţată, în prezent, de stadiul licitaţiei pentru infrastructura PKI şi de întârzierile apărute în livrarea de către furnizor a cip-urilor (modelul nou) prevăzute în Acordul cadru încheiat la data de 28 februarie 2023 de către Compania Naţională Imprimeria Naţională - S.A.

 

Totuși, dacă până la finalul lunii aprilie 2024 se vor finaliza procedurile de achiziţie publică derulate de Compania Naţională Imprimeria Naţională - S.A., "nu vor fi afectate ţintele stabilite inițial.”, au declarat oficialii MAI.

Țintele stabilite inițial sunt cele legate de investiția care are finanțare în PNRR pentru cărțile electronice de identitate, ceea ce implică riscul ca România să piardă banii disponibili în PNRR pentru implementarea cărții electronice de identitate.

 

Mai multe articole despre:
buletin cu CIP carte de identitate buletin 666