MENIU

Ce se întâmplă când faci această schimbare radicală pe telefon? E recomandată și de specialiști

Specialiștii recomandă, în reducerea dependenței de telefon, să pui ecranul pe alb-negru. Fără toate acele culori care te distrag, telefonul n-ar trebui să mai fie o sursă de dependență. Cum faci însă asta pe telefonul tău de acum?

Sfatul specialiștilor de-a face ecranul monocrom a prins tot mai mult avânt. În ultimii doi ani, tot mai mulți oameni au făcut asta. Transformarea ecranului la iPhone sau Android într-o serie de nuanțe de gri, printr-o setare de accesibilitate, era menită pentru persoanele cu probleme de vedere. Inițial. Acum a ajuns un mod de-a opri dependența. 

Ideea aici e că dacă telefonul tău este semnificativ mai plictisitor, probabilitatea să te vindeci de acest viciu crește. La prima vedere, întregul mecanism pare absurd, dar dacă faci acest experiment pentru o zi, probabilitatea să nu-ți scadă timpul petrecut cu ochii în ecran este foarte mică.

Cum faci ecranul alb-negru pe telefon

Dat fiind că oamenii se ghidează mult după culori, un ecran monocrom e excelent. De exemplu, creatori de aplicații își optimizează jocurile pentru a-ți fura privirea. Așa că nu te lăsa controlat.

Soluție este să aplici o temă monocromă pe terminalul pe care efectiv nu-l mai lași din mână. Mecanismul pentru a obține culorile din captura de ecran de mai sus variază de la iPhone la Android. În ambele cazuri, implică doar câteva atingeri pe ecran.

Pe iPhone, intri la Configurări, la secțiunea General și face un tap pe Accesibilitate. Optează pentru Adaptări Afișaj în partea de sus a ecranului și fă un tap pe Filtre de culoare. Bifează acea opțiune și, instant, telefonul tău va deveni alb negru.

Pe Android, locația setării cu pricina variază de la un producător la altul și de la o versiune de Android la alta. În orice caz, de cele mai multe ori, o găsești la Accesibilitate. Opțional, poți alege inversarea culorilor, dacă vrei să faci un experiment cromatic care să taie semnificativ din farmecul aplicațiilor de pe mobil.

Sursa

Mai multe articole despre:
telefon dependenţă smartphone Android