MENIU

Ce scrie presa internațională despre "dezertarea" lui Ponta de la Guvern

Presa internațională despre Ponta

Presa internațională pune în conexiune retragerea temporară, motivată medical, a lui Victor Ponta de la șefia Guvernului cu problemele pe care acesta le are în justiție.

Premierul român Victor Ponta, care este cercetat pentru spălare de bani și evaziune fiscală, a anunțat duminică că se retrage temporar de la șefia Executivului pentru motive medicale, scrie agenția France Press.

Ponta a părăsit România încă de luni, "fără să-l informeze pe președintele Iohannis", mai scrie agenția de presă. Premierul român, care se într-o clinică medicală din Turcia, a anunțat pe Facebook că va reveni la activitatea normală  "în maxim 28 de zile".

France Press mai notează că "acuzațiile de corupție care i-au fost aduse premierului au aruncat România într-o criză politică". Șeful Executivului și-a susținut nevinovăția și a exclus varianta demisiei, așa cum îi ceruse președintele Iohannis.

Retragerea temporară a lui Victor Ponta este tratată și de Associated Press. Agenția titrează că "Premierul român acuzat de corupție își ia o lună liberă, invocând probleme de sănătate".

"Primul ministru al României, care se află sub investigații pentru pretinse fapte de corupție, spune că își va delega responsabilitățile unui adjunct pentru o lună, din cauza unor motive de sănătate", scrie Associated Press. 

Ponta, care s-a operat la genunchi în străinătate, spune că medicii i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală, mai notează AP. Știrea este preluată de publicații ca ABC News sau US News.

Publicația The Daily Star subliniază faptul că Ponta este susținut de Parlament, care a respins atât cererea procurorilor de ridicare a imunității cât și moțiunea de cenzură la adresa guvernării.

Știrea este preluată și de pagina electronică a Global Post care titrează faptul că premierul României "vacantează" temporar postul de PM din motive medicale.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta presa internaţională